Vanmiddag werden tegels geruild voor plantjes.
Vanmiddag werden tegels geruild voor plantjes. Foto's: Bob Awick

Tegels geruild voor planten

za 18 mrt 2017, 15:18 Natuur en Milieu

HUIZEN - Operatie Steenbreek was vanmiddag in volle gang in Huizen. Er reed een aanhanger met planten door de straten om tegels van mensen om te wisselen voor planten om zo de verstening van tuinen tegen te gaan.

Gestart werd om 13.00 bij De Draaikom. Hier werden notenbomen geplant om zo meer groen te hebben op het oude schoolplein. Vervolgens ging een gezelschap met aanhanger en planten op stap.

Bewoners
Diverse bewoners hadden zich aangemeld voor de actie via een speciaal mailadres en kregen in ruil voor hun tegel een plantje om het ontstane gat op te vullen. Deze bodembedekker is vrijwel net zo makkelijk te onderhouden als de tegel zelf.

De gemeente heeft zich aangesloten bij Operatie Steenbreek om voor minder steen in tuinen te zorgen. Door versteende tuinen loopt regenwater namelijk moeilijk weg en ontstaat er wateroverlast. Daarnaast zorgen stenen tuinen voor minder planten, vogels, insecten en andere dieren.

Huizen Klimaatbewust
De actie maakt onderdeel uit van de week van Huizen Klimaatbewust. Tot en met 25 maart vinden er diverse activiteiten plaats. Hierover verscheen afgelopen week al een verhaal in het HuizerNieuws.

 

Uit de krant