Afbeelding
Theo Dekkers

Kinderen houden Huizen schoon tijdens Avondvierdaagse

Natuur en Milieu

HUIZEN - De kinderen die volgende week de avondvierdaagse lopen, zorgen ervoor dat de straten schoon blijven door hun afval mee te nemen en zwerfafval op te rapen. De gemeente Huizen zorgt voor afvalzakken en slimme opruimtips. 

Bij de start van de avondvierdaagse worden er zakken uitgedeeld. Daarin worden klokhuizen, schillen, blikjes en ander afval verzameld. Ook staan bij de start en finish bakken om afval op te ruimen. Zo leren de kinderen tijdens dit evenement dat opruimen heel normaal is. 

Via de scholen hebben de kinderen en hun ouders handige tips gekregen. Bijvoorbeeld de tip om snacks in bakjes en water in bekers mee te nemen. Is er toch nog afval? Dan kan dat worden verzameld in de zakken en bakken van Supporter van Schoon. 

Actief beleid
De gemeente Huizen voert een actief schoonbeleid. Daarom ondersteunt ze als 'Supporter van schoon' de 'Schone Avond4Daagse'. Als extra beloning delen de Albert Heijn, de Boni en Stichting Kinderopvang Huizen een gezonde snack en water uit aan alle deelnemers die bewust met afval zijn omgegaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
(Archieffoto Bob Awick)

Uit de krant