De officiële ingebruikname van het watertappunt op het Oude Raadhuisplein.
De officiële ingebruikname van het watertappunt op het Oude Raadhuisplein. (Foto: Bob Awick)

Watertappunt feestelijk 'geopend'

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Het eerste watertappunt op het Oude Raadhuisplein is vandaag feestelijk 'geopend'. Samen met wethouders Marianne Verhage en Gerrit Pas namen leerlingen van de Springplank het punt in gebruik,

In Huizen staan inmiddels al drie van de vier tappunten. Ook bij Winkelcentrum Oostermeent en het Nautisch Kwartier is een punt aangelegd. Als de Kinderboerderij af is, komt daar ook nog een plek waar mensen water kunnen drinken of hun flesje vullen.

Waterflesjes
Raadslid Wessel Doorn van de ChristenUnie nam het initiatief om samen met een aantal andere partijen een voorstel hiervoor in te dienen. "Dagelijks worden er ongeveer 500.000 plastic waterflesjes verkocht, waarvan een deel als zwerfafval op straat of in de natuur belandt."

"Uit het oogpunt van duurzaamheid en hergebruik hopen wij dat dit een laagdrempelig alternatief is", liet Doorn eerder in onze krant weten. Hij is blij dat de watertappunten zo snel zijn gerealiseerd.

Join the Pipe
"Daarnaast heeft het college gekozen voor tappunten van 'Join the Pipe". We steunen er dus ook nog een goed doel mee. Dat vind ik helemaal mooi", aldus Doorn. Join the Pipe heeft de droom om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien.

Met het plaatsen van watertappunten, navulbare kraanwaterflessen en donaties financiert Join the Pipe schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden. "Voor elk watertappunt hier, komt er ook een in een ontwikkelingsland waar kinderen soms een halve dag moeten lopen voor drinkwater", aldus wethouder Marianne Verhage.

Meer berichten