<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De Trappenberg staat te koop.
De Trappenberg staat te koop. (Foto: Fundainbusiness.nl)

Vrienden van het Gooi: 'Trappenberg terug naar natuur'

  Natuur en Milieu

HUIZEN De Vrienden van het Gooi (VVG) willen graag dat het terrein van de Trappenberg wordt teruggegeven aan de natuur. Op dit moment staat het hele complex aan de Crailoseweg te koop. De PvdA stelde al eerder vragen over de verkoop, omdat het niet zomaar alles op het terrein wil hebben.

De VVG zou graag zien dat het Goois Natuurreservaat, als behoeder en beheerder van de Gooise natuur, de koper wordt en het terrein weer in oude staat terugbrengt.

Sanatorium
Meer dan 100 jaar geleden werd op de Trappenberg, aan de bosweg tussen Crailo en Huizen, een sanatorium gebouwd voor kinderen die aan tuberculose leden. Juist daar, midden in de natuur, omdat de gezonde boslucht mee zou werken aan de genezing.

Na de uitvinding van de antibiotica was het sanatorium niet meer nodig. De gebouwen bleven wel staan en andere medische functies kregen er een plek. Onder andere een kinderziekenhuis, een revalidatieoord en een Mytylschool vonden er onderdak.

Verhuizen
Maar met de concentratie van veel Gooise medische voorzieningen op de Monnikenberg in Hilversum verhuizen ook de huidige gebruikers van de Trappenberg eind volgend jaar daarheen.
In afwachting daarvan staat het complex nu te koop.

Hans Metz, voorzitter van de VVG: "En wat zou het nu geweldig zijn als er een slimme ruil tot stand kwam. Op de Monnikenberg wordt een stuk waardevolle natuur opgeofferd om ruimte maken voor onder andere de gebruikers van de Trappenberg."

Naar GNR
"Laten we die natuur een steuntje in de rug geven door de vrijkomende ruimte aan de Crailoseweg weer terug te geven aan de natuur. En wie kan daar beter voor zorgen dan ons eigen GNR?" De VVG gaat deze mening middels een brief met nadruk onder de aandacht brengen van alle betrokken beleidsmakers en beslissers."


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226626&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>