<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Er wordt al weer druk geknald.
Er wordt al weer druk geknald. (Foto: Bastiaan Miché)

Eerste klachten geregistreerd bij Vuurwerkmeldpunt

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Vuurwerkmeldpunt Huizen heeft voor 2017 de eerste meldingen geregistreerd uit de omgeving van de wijk Huizermaat. Het meldpunt blijft tot vrijdag 5 januari 2018 open.

"Sinds medio oktober komen er wekelijks meldingen binnen. In vergelijking tot 2016 is het een daling met het aantal meldingen wat tot nu toe is ontvangen", laat CDA-raadslid Ruben Woudsma weten. Hij is de initiatiefnemer van het punt. 

Harde knallen
"Het merendeel van de meldingen betreft harde knallen en het vroegtijdig afsteken van vuurwerk", gaat hij verder. Op basis van eerder meldingen stelden hij de rapportage 'Het moet anders!' op en hierdoor is de aanpak van vuurwerkoverleg jaarlijks al aangescherpt.

"Het stemt mij positief dat aanbevelingen uit het vuurwerkrapport worden overgenomen. Winkelcentrum de Holleblok is komend jaar ook een vuurwerkvrije zone. Ook is het goed te zien dat brandweer en burgemeester vroegtijdig zijn gestart met voorlichting over vuurwerk. Deze punten hebben ik meermaals meegenomen in het advies".

Rapport
Hij verwijst ook naar het onlangs verschenen landelijk rapport van de onderzoekraad rondom gevaarlijk vuurwerk dat aansluit aan bij de rapportage en klachten die in Huizen zijn ontvangen.

Woudsma: "Een totaal verbod gaat mij te ver, maar om gevaarlijk vuurwerk te verbieden sluit aan bij mijn slogan: 'Minder overlast, meer veiligheid en meer plezier!'" Hoe deze discussie rondom gevaarlijk vuurwerk verder zal lopen is nog onbekend, maar het zal geen effect hebben op de komende jaarwisseling.

Meldingen
Na sluiting van het meldpunt in januari worden de meldingen weer verwerkt in rapport. Dit rapport zal worden overhandigd aan de burgemeester van Huizen.


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226626&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>