De Charolais runderen worden weer verplaatst.
De Charolais runderen worden weer verplaatst. (Foto: GNR)

Runderen naar Limitische heide

  Natuur en Milieu

HUIZEN - De Charolais runderen van Goois Natuurreservaat (GNR) worden volgende week verplaatst van de Vliegheide en het Luchtkasteel in Huizen naar de Limitische heide in Huizen. De runderen zullen daar blijven tot 15 juli.

Op de Limitische, Nieuw Bussummer- en Vliegheide en het Ericaterrein wordt wisselbegrazing toegepast. Dit betekent dat er telkens één van de genoemde gebieden wordt begraasd. Deze cyclus van wisselbegrazing van Limitische Heide, Vliegheide en Nieuw Bussummerheide functioneert op deze wijze al ruim 15 jaar.

Honden
Door de verhuizing van de runderen mogen de honden vanaf 19 maart weer los lopen op de Nieuw Bussummerheide en het Ericaterrein in Huizen en op de Vliegheide en het Luchtkasteel. Op de Limitische heide moeten de honden daarentegen tot 15 juli weer aan de lijn blijven.

Loslopende honden kunnen zorgen voor stress bij de runderen, wat kan leiden tot ongewenst gedrag. De boswachters van Goois Natuurreservaat controleren de komende tijd extra op het naleven van de aanlijnregeling en kunnen bij overtreding een bekeuring uitschrijven.

Meer berichten