Wethouder Gerrit Pas opende het huis met alleen spullen uit de kringloopwinkel woensdag officieel.
Wethouder Gerrit Pas opende het huis met alleen spullen uit de kringloopwinkel woensdag officieel. (Foto: Bob Awick)

Koophuis aantrekkelijk gemaakt met alleen spullen uit kringloopwinkels

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Elza van 't Veer van Vastgoedstyling Puur en Barbara Illing uit Baarn zijn vriendinnen en gek op spullen uit kringloopwinkels. Tijdens een van hun koffiemomentjes in een kringloopwinkel kregen ze het idee om een complete woning in te richten met alleen maar spullen van de kringloop.

Elza benaderde Jaco den Hollander van De Leader Makelaardij waar ze vaker mee samenwerkt en de dames mochten de te koop staande woning aan De Donge 65 inrichten.

Moeite
Jaco: "Ik werk wel vaker met Elza samen. Kopers hebben vaak moeite om te zien hoe een ingericht huis eruitziet als het leeg staat. Als ik op gesprek ga met mogelijke verkopers neem ik haar in mijn hoofd altijd mee en kijk ik op haar manier naar woningen. Als verkopers haar hulp willen, dan breng ik ze in contact."

Toen de vraag van Elza en Barbara kwam om eens een huis in te richten met alleen spullen van de kringloopwinkel was hij daar meteen voor in. "We hadden in eerste instantie een appartement in het Oude Dorp op het oog hiervoor, maar daar kwam al heel snel een koper voor. Daarom is het nu deze rijtjeswoning aan De Donge geworden."

Schakelen
Voor Elza en Barbara geen probleem. "Als was het wel even snel schakelen, want we hadden nog geen drie weken om het te gaan doen." Ze gingen langs bij de kringloopcentra Baarn-Bunschoten-Nijkerk en van Eemnes-Huizen.

Elza: "We hebben de spullen van hen in bruikleen gekregen en ze zijn ze ook nog eens komen brengen. Als de woning verkocht is, halen ze alles ook weer op, of de spullen moeten verkocht zijn, want dat kan ook."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten