<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Voorgevel blok c: een massaal straatfront en niet zoals afgesproken volgens de Vrienden.
Voorgevel blok c: een massaal straatfront en niet zoals afgesproken volgens de Vrienden. (Foto: Klunder Architecten)

Vrienden Oude Dorp verbijsterd over recent bouwplan Keuhof

  Nieuwbouw

HUIZEN - De Vrienden van het Oude Dorp zijn onaangenaam verrast door de meest recente tekeningen van het Keuhof dat aan de Keucheniusstraat moet gaan verrijzen.

"In plaats van een bouwwijze die in elk geval past binnen de maat en schaal van het Oude Dorp, wordt nu gekozen voor een massaal straatfront", laat de stichting weten.

Hoger
"Ook wordt een en ander veel hoger dan in eerste instantie voorzien, enige speelsheid in de architectuur door verspringende nok- en goothoogtes is uit het plan verdwenen en er is geen sprake meer van aansluiting op de bestaande huizen in de Tuinstraat."

De Vrienden dienen daarom een bezwaar in tegen de voorliggende ontwerpen voor het bestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning dat tot afgelopen donderdag ter inzage lagen.

Open Hof
Ze verzoeken de gemeenteraad om het bestemmingsplan in overeenstemming te brengen met het bestuurlijk uitgangspunt conform model Open Hof dat door gemeente en participatiegroep ooit is gekozen en waarmee de raad heeft ingestemd.

Daarnaast willen de Vrienden dat meteen de aansluiting met het overige te bebouwen gedeelte wordt vastgelegd, zodat het straks een logisch geheel vormt.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226626&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>