De leerlingen mochten met materiaal van de hengelsportvereniging gaan vissen.
De leerlingen mochten met materiaal van de hengelsportvereniging gaan vissen. Foto: Bob Awick

Visles voor leerlingen De Parel

Algemeen

HUIZEN - Hengelsportvereniging Naarden Bussum Huizen heeft gisteren een heuse visles gegeven voor een groep leerlingen van De Parel.

Voorzitter Gertjan Rebel en vismeester Bart Kors waren aanwezig met zes vrijwilligers om naast het theoriegedeelte ook echt te gaan vissen.

Biologieles
Vooraf was in een speciale biologieles al uitgelegd welke vissoorten er zijn, wat vissen nodig hebben om te leven en hoe je ze vangt en weer levend terugzet.

Daarna werd met materiaal van de hengelsportvereniging aan een praktijkles begonnen in de vijver aan het Gooierserf en konden de leerlingen zelf vissen.

Gevangen
Dat was erg succesvol, want er werden tientallen Ruisvoorns gevangen. Deze werden in een emmer gedaan en bekeken en bewonderd, waarna ze weer teruggezet werden.

De hengelsportvereniging biedt de lessen aan via vissenschool.nl. Deze worden mede mogelijk gemaakt door Sportvisserij Nederland en de regio Midden Nederland, waar de hengelsportvereniging onder valt.

Enthousiast
Op deze manier worden jonge kinderen in contact gebracht met de natuur en met de hengelsport. "We maken ze er graag enthousiast voor. Scholen die ook een les willen, zijn welkom."

Uit de krant