Fabian en Rosa schreven ook een brief in het kader van de actie van Amnesty International.
Fabian en Rosa schreven ook een brief in het kader van de actie van Amnesty International. Foto: Bob Awick

Leerlingen schrijven voor Amnesty

Algemeen

HUIZEN - Leerlingen van Scholengemeenschap Huizermaat en het Erfgooierscollege hebben vandaag tientallen brieven en kaarten geschreven in het kader van jaarlijkse schrijfmarathon van Amnesty International.

Zondag 10 december is het Dag van de Rechten van de Mens en rond deze dag vindt deze marathon plaats. De leerlingen schreven van 9.00 tot 14.00 uur en de klassen wisselden elkaar elk uur af.

Actie
Voor de actie had had de werkgroep van Amnesty in Huizen een aantal mensen geselecteerd waar over geschreven kon worden. Voor de leerlingen lagen er stencils klaar met een tekst die ze konden overschrijven.

Veel leerlingen zijn het niet gewend om een echte kaart of brief te schrijven, dus daarvoor was het voorbeeld handig. Daarnaast moesten ze in het Engels of Frans schrijven.

Gelijk
Vorig jaar werd er onder andere geschreven voor Máxima Acuña, een boerin uit Peru die zich niet liet intimideren door mijnbouwers en weigerde haar grond af te staan. Mei dit jaar werd deze mensenrechtenverdediger door rechters in het gelijk gesteld.

"Schrijven helpt dus echt", vertelde Jan van der Ploeg van Amnesty Huizen. De boerin had meer dan 150.000 steunbetuigingen gekregen. Fabian Jongerden en Rosa van Burik van de Huizermaat zijn het met hem eens. "Een kaart helpt misschien niet, maar als er hele bergen komen, gaan ze toch echt wel nadenken", aldus Rosa.

Lees volgende week meer in het Nieuwsblad voor Huizen | HuizerNieuws.

Uit de krant