Afbeelding
Foto: José Vedder

Huizermaat drie keer 'Excellente School'

Algemeen

HUIZEN - Groot feest op Huizermaat maandagmorgen. Monique Vogelzang, Inspecteur-Generaal van het onderwijs, overhandigde ten overstaan van alle medewerkers en leerlingen van de school het predicaat Excellente School aan alle drie de afdelingen: mavo, havo en vwo. 

Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Janny Bakker en het College van Bestuur van de Gooise Scholen Federatie. Huizermaat heeft maar liefst 3 van de 49 predicaten die vandaag zijn uitgereikt in ontvangst genomen. De toekenning betekent dat een school niet alleen onderwijs biedt van goede kwaliteit maar zich bovendien onderscheidt van andere scholen door te excelleren in een specifiek profiel. Huizermaat excelleert in het profiel 'onderwijs op maat'.

De jury die de excellentieprofielen toekent, vond Huizermaat vooral bijzonder doordat zij excelleren door een breed en flexibel onderwijsaanbod én door onderwijs op maat, ondersteund door een intensief mentoraat. Medewerkers en leerlingen zijn enorm blij met en trots op de toekenning van maar liefst drie predicaten. De toekenning is uitgebreid gevierd op school mét leerlingen en medewerkers.

Op 14 juni gebeurt dat nog een keer met een groot feest. Tanja de Ruijter, rector van de school, bedankte alle leerlingen voor hun bijdrage aan het gezamenlijk dagelijks uitvoeren van het excellentieprofiel. Ook de ouders zijn in een brief bedankt voor het getoonde vertrouwen in de school. "Zonder elkaar, zonder ouders, maar vooral zonder de leerlingen, hadden we de predicaten niet kunnen verkrijgen."

Uit de krant