Mavo Huizermaat haalt €4000,- op voor Stichting Smith Magenis | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De cheque wordt in ontvangst genomen.
De cheque wordt in ontvangst genomen. (Foto: SG Huizermaat)

Mavo Huizermaat haalt €4000,- op voor Stichting Smith Magenis

  Onderwijs

HUIZEN  De bovenbouw mavo van Huizermaat zet zich tijdens de GoedeDoelenActie elk jaar in voor een financiële ondersteuning voor een gezamenlijk gekozen goed doel. Dit jaar is €4000,-  opgehaald voor de Stichting Smith Magenis syndroom

De Stichting heeft als doel om informatie en initiatieven te bundelen rondom het zeldzame Smith Magenis syndroom (SMs). Vera Kok uit 4mb heeft een nichtje van 5 jaar die aan dit syndroom lijdt.

Frustratie
Het stellen van de diagnose bij Vera's nichtje heeft ruim 4 jaar geduurd. Wanneer de diagnose SMs eerder gesteld was, had overbodig onderzoek en onnodige frustratie voorkomen kunnen worden.

Vera: "3-mavo hield een sponsorloop door de school. Hoe meer rondjes er gelopen werden, hoe hoger de opbrengst. Het was hilarisch om de leerlingen door de hal, trap op, trap af door de school te zien rennen."

Blij
De leerlingen van 4-mavo hebben een dag gewerkt en de opbrengst van die dag gedoneerd aan het goede doel. "Ik ben echt héél blij dat we dit met elkaar voor de Stichting Smith Magenis hebben kunnen doen."

De stichting nam de cheque van € 4000,- dankbaar in ontvangst. "Normaal gesproken doen we er meer dan vijf jaar over om zo'n groot geldbedrag bij elkaar te krijgen. We kunnen hier heel mooie dingen mee doen voor de kinderen met het syndroom. We zijn ontroerd."

Betrokkenheid
Bill van Delft, afdelingsleider bovenbouw mavo: "We hebben dit echt met elkaar gedaan, de leerlingen hebben zich fantastisch ingezet en hiermee ook hun maatschappelijke betrokkenheid laten zien."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>