Vier jongens aangehouden voor straatroven en overval | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ze worden onder andere verdacht van betrokkenheid bij een poging tot een overval op een Attent supermarkt.
Ze worden onder andere verdacht van betrokkenheid bij een poging tot een overval op een Attent supermarkt. (Foto: Bob Awick)

Vier jongens aangehouden voor straatroven en overval

  Politie

HUIZEN - De recherche heeft vanmorgen vier jonge Huizers aangehouden voor twee straatroven en een poging tot een overval op een Attent supermarkt. Mogelijk volgen er meer aanhoudingen.

De verdachten zijn onder andere betrokken bij een overval op de Attent supermarkt die op donderdag 23 november vorig jaar plaatsvond.

Wapen
Hier kwamen twee jongens de winkel aan de Jacob van Heemskerkstraat binnen. Ze bedreigden de eigenaar met een wapen en wilden geld.

De eigenaar bleef rustig en sprak de jongens aan. Die renden de winkel uit en gingen ervandoor op een scooter en een fiets. De scooter werd bestuurd door een derde jongen.

Straatroven
Daarnaast waren ze betrokken bij een poging tot straatroof op de Thorbeckestraat  op 3 februari dit jaar en op 7 februari bij een straatroof op de Ceintuurbaan.

In beide gevallen droegen de verdachten maskers en bedreigden ze de slachtoffers met een vuurwapen.

Onderzoek
De recherche startte een onderzoek dat leidde naar een 15-jarige jongen, een 16-jarige jongen en twee 17-jarige jongens uit Huizen. De vier werden maandagochtend thuis aangehouden.

"Dit houdt niet in dat het onderzoek is afgerond. Mogelijk zijn er nog meer verdachten bij betrokken. Meer aanhoudingen worden daarom ook niet uitgesloten", meldt de politie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>