Opnieuw twee arrestaties in serie straatroven en overval | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Archieffoto: Bob Awick

Opnieuw twee arrestaties in serie straatroven en overval

  Politie

HUIZEN - In het onderzoek naar een aantal straatroven en een overval in Huizen zijn deze week opnieuw twee verdachten aangehouden. Daarmee staat de teller inmiddels op tien minderjarige jongens die zijn opgepakt. 

De twee jongens die dinsdag werden opgepakt zijn allebei 17 jaar en komen uit Huizen en Bussum. De twee worden ook verdacht van een straatroof op 7 december 2017 in Bussum. De jongens zitten nog vast voor verhoor en worden morgen voorgeleid bij de Officier.

De serie begon op donderdag 23 november vorig jaar in de Attent supermarkt aan de Jacob van Heemskerkstraat. Twee jongens bedreigden de eigenaar met een wapen en wilden geld. De eigenaar bleef rustig en sprak de jongens aan. Die renden de winkel uit en gingen ervandoor op een scooter en een fiets. De scooter werd bestuurd door een derde jongen.

Straatroven
Op 3 februari vond er een poging straatroof plaats op de Thorbeckestraat en op 7 februari een straatroof op de Ceintuurbaan in Bussum. In beide gevallen droegen de verdachten maskers en bedreigden ze de slachtoffers met een vuurwapen.

Rechercheonderzoek
De recherche startte een onderzoek dat leidde eerder naar een 15-jarige jongen, een 16-jarige jongen en twee 17-jarige jongens uit Huizen. Woensdag 16 mei werden vier jongens uit Huizen aangehouden in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar oud.

Het onderzoek is nog niet afgerond en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>