Afzetlinten massaal genegeerd tijdens brand Kerkstraat; 'Ik loop jullie heus niet in de weg' | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Veel mensen bleven wel gewoon achter het lint staan.
Veel mensen bleven wel gewoon achter het lint staan. (Foto: Bob Awick)

Afzetlinten massaal genegeerd tijdens brand Kerkstraat; 'Ik loop jullie heus niet in de weg'

  Politie

HUIZEN - De politie heeft tijdens de grote brand in de Kerkstraat maandagavond met tientallen mensen 'een corrigerend gesprek' moeten voeren, omdat zij het rood-wit gestreepte lint met daarop de letters 'Politie. Niet betreden' niet hadden 'gezien'. Een man kreeg een boete. 

Tijdens de brand werd het Oude Raadhuisplein (en later ook de toegangswegen daarnaartoe) afgesloten vanwege de rookontwikkeling op en nabij het plein. In tweede instantie om een werkruimte te creëren voor hulpdiensten.

Met man en macht
"Hulpdiensten die met man en macht probeerden het vuur de baas te worden of die hun stinkende best deden om het incident in goede banen te leiden", aldus de politie op Facebook. "Dus wij eisen dan de benodigde ruimte op."

"Voor iedereen die er niets te zoeken heeft, is het dan verboden daar te komen. Ben je het daar niet mee eens, dan ga je naar huis, schrijf je een mooi betoog naar de Tweede Kamer waarin je schrijft dat die bevoegdheid ons ontnomen moet worden. Tot die tijd moet je ermee leren leven."

Bekeuringen
De politie had wel tientallen bekeuringen kunnen uitschrijven, maar stelt dat andere zaken op dat moment net even iets belangrijker waren. "Sterker nog: we hadden onze handen zo vol aan deze slecht lezende mensen, dat andere taken daardoor onnodig vertraging opliepen."

"Gelukkig bleek een corrigerend gesprek meestal voldoende om de lintlopers weer achter het lint te krijgen. Vaak onder luid protest, maar ons onbegrip daarover legden we maar even opzij. Het doel werd immers bereikt en we konden snel weer verder."

Agenten duwen
Bij een persoon liep het net even anders. De man probeerde agenten opzij te duwen toen ze hem aanspraken. "Nadat hij uiteindelijk teruggelopen was, zagen we hem een paar meter verderop opnieuw onder het lint gaan en alsnog doorlopen."

"Deze man heeft een boete gekregen omdat hij niet voldeed aan een ambtelijk bevel. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de boete, die zal enkele honderden euro's zijn."

Voorbeelden
Wat zeiden die mensen die onder het lint liepen dan? De politie noemt enkele voorbeelden:  

"Maar mijn fiets staat daar."

"Weet u wel hoe ver het omlopen is?"

"Ik zag iemand anders ook doorlopen."

"Ik loop jullie heus niet in de weg."

"Ik vind het allemaal een beetje overdreven."

"Alleen even een fotootje maken voor thuis en dan ben ik weer weg."

"Maar ik heb tot voor kort zelf ook bij de brandweer gewerkt."

"Ik heb haast en dacht: het kan wel even."

"Wie heeft er last van als ik hier sta?"

En de allermooiste: "Lint? Welk lint? Ik heb geen lint gezien!" Wat dacht u van het lint dat wij u zojuist omhoog zagen tillen mevrouw?

Zie ook: Zeer grote brand aan Kerkstraat

Zie ook: Politie druk bezig met onderzoek brand

Zie ook: Brand Kerkstraat geen brandstichting


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>