Politie druk bezig met onderzoek brand | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De politie is druk bezig met onderzoek naar de brand.
De politie is druk bezig met onderzoek naar de brand. (Foto: Bob Awick)

Politie druk bezig met onderzoek brand

  Politie

HUIZEN - De politie is sinds vanmorgen druk bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de brand die gisteren heeft gewoed op de Kerkstraat.

De brandweer is tot 1.30 uur bezig geweest met nablussen en moest vanmorgen net na 5.30 uur nogmaals uitrukken omdat er weer wat smeulde.

Gesloten
Bij de brand werd het gebouw waar Friethuis 't Oude Dorp, Romy Fashion en Sonia Bloemen in zaten getroffen. De winkels zijn gesloten en de schok is groot.

Een van de medewerkers van het Friethuis wijst haar kleine kinderen aan waar ze werkt. "Voorlopig zit ik wel even thuis", zegt ze. Ze was zelf niet aan het werk op het moment dat de brand begon.

Shock
Die werd door haar collega ontdekt op zolder. "Er was net met ingang van 1 augustus een nieuwe eigenaar. Die heb ik gisteren even kort gesproken en hij was nog in shock."

Tegenover Sonia Bloemen zit een van de medewerkers op een stoel. Het wordt haar duidelijk even te veel en de tranen rollen over haar wangen.

Schadebedrijf
Jady en Marleen Snel wonen aan de andere kant van het pand. Hun huis is gespaard gebleven en ze zijn druk bezig met een schadebedrijf dat de eerste nood komt ledigen.

"Ik wil de brandweer een groot compliment geven. Ze kwamen en gingen direct aan de slag. Een van de brandweermannen zag ik staan op een garage tussen ons huis en het brandende pand. Toen had ik er vertrouwen in dat het goed zou komen", zegt Jady.

Moe
Zijn vrouw krijgt het ineens een beetje te kwaad: "Toen de brand net was uitgebroken, ben ik de ramen dicht gaan doen. Nu begin ik het te beseffen en voel me ineens heel moe."

"Wel heb ik gemerkt dat mensen heel lief zijn. We hebben nog nooit zoveel hulp aangeboden gekregen van wildvreemde mensen. Een bed, van alles. Hartverwarmend."

Zie ook: Brand Kerkstraat geen brandstichting

Zie ook: Zeer grote brand aan Kerkstraat

Zie ook: Afzetlinten massaal genegeerd tijdens brand Kerkstraat; 'Ik loop jullie heus niet in de weg'


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>