Escaperoom op open dag brandweer | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Tijdens de open dag zijn er ook diverse demonstraties.
Tijdens de open dag zijn er ook diverse demonstraties. (Foto: Bob Awick)

Escaperoom op open dag brandweer

  Politie

HUIZEN - Je zit in een donkere woonkamer en dan breekt er brand uit… Paniek? Of weet je veilig en op tijd de deur te bereiken? Hoe alert je nog bent bij een woningbrand kun je zaterdag 8 september testen bij de open dag van de Brandweer Huizen bij de kazerne aan de Eemlandweg 30. Daar staat dan een escaperoom opgesteld.

De jaarlijkse open dag is van 10.00 tot 16.00 uur. De brandweerpost presenteert zich jaarlijks, als enige in de regio, aan de inwoners. Op de open dag is de mogelijkheid om alle voertuigen uitgebreid te bekijken, ook van binnen.

Testen
Verder kunnen jong en oud kennismaken met de brandweermensen van de post, waaronder ook de jeugdbrandweer. Zij hebben ook weer een actief circuit opgezet waarin je kunt testen of de brandweer ook wat voor je is.

De vrijwilligers en beroeps van de post geven daarnaast spectaculaire demonstraties, waaronder van een autobrand. Verder is er informatie over Brandveilig Leven in en rond huis en is de Brandweer Store aanwezig.

Vragen
"De open dag is hét moment om een kijkje in onze 'keuken' te nemen", vertelt postcoördinator Fred Kos. "En om in gesprek te gaan. Vaak staan er bij een calamiteit heel veel mensen te kijken en leven er veel vragen. Op zo'n moment is er geen tijd voor antwoorden, maar op de open dag wel."

De post is ook nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>