[update]Extra toezichthouders in plaats van politie op straat | Nieuwsblad voor Huizen
Extra
Logo nieuwsbladvoorhuizen.nl
De politie voert dit weekeinde acties voor een betere cao.
De politie voert dit weekeinde acties voor een betere cao. (Foto: Christian Pfeiffer)
update

Extra toezichthouders in plaats van politie op straat

  Politie

HUIZEN - De gemeente Huizen heeft dit weekeinde extra toezichthouders ingehuurd. De politie voert namelijk actie voor een betere cao en reageert alleen op zogeheten prio-1 meldingen.

"De gemeente Huizen vindt het ongewenst dat er daardoor te weinig toezicht in de openbare ruimte is en heeft voor het komende weekend extra toezichthouders ingehuurd", laat de gemeente weten.

Horeca en surveillance
"Het extra toezicht wordt ingezet bij de horeca rondom de Graaf Wichman en ten behoeve van surveillances door de hele gemeente gedurende de duur van de politieacties van vrijdagavond 18.00 uur tot zondagnacht 24.00 uur."

Het bedrijf dat de surveillances uitvoert is goed bekend in de gemeente Huizen en is al vaker ingezet voor incidenteel extra toezicht. Naast deze particuliere inhuur, zijn ook de gemeentelijke Boa's gevraagd extra diensten te draaien.

112
De gemeente verwacht met de extra toezichthouders, voldoende ogen en oren op straat te hebben om de veiligheid te waarborgen.

Bij acute nood, levensbedreigende of heterdaad-situaties, kan door iedereen gewoon 112 gebeld worden. De meldkamer van de politie is gewoon in bedrijf.

Update
Vandaag is er toch een akkoord bereikt over de politie cao. Daardoor zijn de acties van de baan en zal de politie gewoon aan het werk zijn.

Meer berichten