Districtsrecherche Den Haag houdt Huizer oplichter aan | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Christian Pfeiffer

Districtsrecherche Den Haag houdt Huizer oplichter aan

  Politie

HUIZEN - De districtsrecherche Den Haag West heeft gisterenmorgen in de vroege ochtenduren een 47-jarige man uit Huizen aangehouden. Ook zijn 29-jarige vriendin werd aangehouden in de woning.

De man wordt ervan verdacht meerdere mensen op slinkse wijze te hebben opgelicht. Zijn vriendin zou hem daarbij geholpen hebben door als katvanger te fungeren. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

Katvanger
Een katvanger is iemand die - al dan niet tegen betaling - zijn bankrekening ter beschikking stelt. Zo proberen de oplichters buiten beeld te blijven.

Hoewel de katvangers zich niet schuldig maken aan oplichting, lopen zij wel degelijk een groot risico. Ze maken zich schuldig aan witwassen, een strafbaar feit.

14 aangiftes
Bij de recherche kwamen de afgelopen tijd in totaal 14 aangiftes binnen van oplichting en verduistering. In alle gevallen werd daarbij de naam van dezelfde verdachte genoemd.

Verdachte zou met mooie - en geloofwaardige - verhalen zijn slachtoffers om de tuin hebben geleid en geld van hen hebben 'geleend'. Zo liet hij bijvoorbeeld telefoonabonnementen afsluiten of verhuurde hij huizen die niet bestonden.

Meer slachtoffers
De recherche sluit niet uit dat nog meer personen het slachtoffer zijn geworden van oplichtingspraktijken van de Huizer.

Wie denkt ook slachtoffer te zijn en nog niet zijn verhaal heeft gedaan bij de politie, wordt gevraagd dit te doen bij de districtsrecherche Den Haag West via nummer 0900-8844.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>