Foto: Bob Awick

Oud-burgemeester Fons Hertog van Huizen niet strafrechterlijk vervolgd

  Politie

HUIZEN Oud-burgemeester Fons Hertog van Huizen, die in februari dit jaar opstapte na klachten over grenscoverschrijdend gedrag, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie Oost Nederland (OM) vandaag bekend gemaakt.

"Er is na onderzoek gebleken dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs was dat er een strafbaar feit is gepleegd", zegt een OM-woordvoerder. Het onderzoek startte deze zomer. Nu is bekend geworden dat dit op basis van één aangifte is gebeurd.

Hertog stapte in februari nadat zeven vrouwen - waaronder zes ambtenaren - een klacht hadden ingediend vanwege ongewenste omgangsvormen. De Provincie besloot vervolgens geen nader onderzoek te zullen verrichten en sloot de zaak. 

Mogelijk om die reden deed een van de slachtoffers aangifte bij de politie waarna het OM - om belangenverstrengeling te voorkomen werd niet Midden maar het arrondissementsparket Oost-Nederland met het strafrechtelijk onderzoek belast - een onderzoek startte. Deze heeft nu dus het strafrechterlijk onderzoek stopgezet. 

Meer berichten