Daling geregistreerde misdrijven | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Er is een forse daling van woninginbraken.
Er is een forse daling van woninginbraken. (Foto: Politie)

Daling geregistreerde misdrijven

  Politie

HUIZEN Het aantal geregistreerde misdrijven in Huizen is in de eerste negen maanden van 2018 met 7,5% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Dat laat burgemeester Sicko Heldoorn weten aan de leden van de commissie Algemeen Bestuur en Middelen.

Opvallend is volgens hem de verder forse daling van het aantal aangiften van woninginbraken van 122 naar 70 (-42 procent). In de rapportage van juli was dit nog een daling van 32 procent. Het aantal pogingen nam af met 47 procent en het aantal geslaagde woninginbraken met 39 procent.

Intensieve aanpak
"De intensieve integrale aanpak door inzet van het Woninginbrakenteam van de politie, de preventieve aanpak van de gemeente - voorlichting, subsidie hang-en-sluitwerk koopwoningen en diverse publieksacties - en de persoonsgerichte aanpak worden voortgezet in het laatste kwartaal", staat in zijn mededeling.

De enige twee stijgers waren het aantal fietsendiefstallen, dat met 8 procent toenam, en het aantal vernielingen dat met 1 procent toenam. De sterke daling ten opzichte van dezelfde periode in 2015 en 2016 lijkt zich wat vernielingen betreft te stabiliseren. Het aantal geweldsmisdrijven daalde in de eerste negen maanden van 2018 met 11 procent.

Nautisch Kwartier
Het aantal auto-inbraken is met 28 procent gedaald. Het tij lijkt dit jaar gekeerd. Hoewel de waarschuwingsacties in het hotspotgebied Nautisch Kwartier resultaat hebben gehad, is het gebied nog steeds in trek bij auto-inbrekers. De waarschuwingsacties worden daarom de komende periode herhaald. De politie gaat hier een speciaal project uitvoeren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>