Burgemeester Sicko Heldoorn (r) kon na de start van de dienst meteen mee naar een brand aan de Westkade, waar de politie de afzettingen regelde.
Burgemeester Sicko Heldoorn (r) kon na de start van de dienst meteen mee naar een brand aan de Westkade, waar de politie de afzettingen regelde. Foto: Foto Miché/Peter Mol

Burgemeester loopt dienst mee met de politie

Politie

HUIZEN - Burgemeester Sicko Heldoorn heeft vorige week zaterdag een dienst meegelopen met de politie. Iets dat hij niet aan de grote klok had gehangen. Hij werd echter gespot door een fotograaf bij de brand aan de Westkade en vertelt graag waarom hij dit soort dingen doet.

"Meelopen met mensen op de werkvloer is tegenwoordig een onderdeel van het vak", zegt hij. Het is dan ook niet de eerste keer dat hij een dienst meeloopt en ook zeker niet de laatste

Nieuwjaarsdag
"In elke gemeente waar ik heb gewerkt, heb ik altijd op nieuwjaarsdag meegelopen met een dienst. Dan stap ik rond 0.30 uur in de auto tot een uur of 3. Ook dit jaar zal ik instappen bij de politie Huizen."

Inmiddels heeft de burgemeester zich al laten voorlichten over de jaarwisseling in Huizen en die gaat er volgens hem redelijk rustig aan toe, vergeleken met andere gemeenten waar hij heeft gewerkt. Daar kon het nog wel eens onrustig zijn.

Wijkagent
Dit keer liep hij mee op uitnodiging van wijkagent Danny Houkes. "We hebben contact gehad met elkaar toen we het convenant afsloten met de ondernemers van de Graaf Wichman in verband met de overlast tijdens het uitgaan op Plein 2000."

De dienst begon zaterdag om 21.00 uur op het bureau. "Toen kwam meteen de melding van de brand aan de Westkade. Daar ging de politie naartoe om een en ander af te zetten." Uit ervaring weet hij dat je nooit weet wat er tijdens zo'n dienst kan gebeuren.

Meldingen
"Dat hangt heel erg van de meldingen af. In dit geval was het verder een redelijk rustige dienst, dus hebben we veel door het dorp gereden en zijn we op plekken geweest die de aandacht van de politie vragen. Bijvoorbeeld waar veel auto-inbraken plaatsvinden. Het is belangrijk om gezien te worden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant