Foto: André Verheul

Politie Huizen rukt 25 keer uit tijdens oud en nieuw

  Politie

HUIZEN - Politie Huizen is de afgelopen jaarwisseling 25 keer uitgerukt. Voornamelijk ging het om ruzies, kleine brandjes en overlast in allerlei vormen. Dit meldt de politie op haar Facebookpagina.

Daar licht zij een aantal zaken uit, omdat ze op zoek is naar getuigen die iets gezien hebben. Een van de zaken betreft een vuurpijl die in een woning in de Vlie terecht kwam. Dit gebeurde maandag 31 december rond 14.00 uur.

Vuurpijlen
De politie kreeg een melding van een vrouw die haar hond hier die middag uitliet. Zij vertelde dat zij was aangesproken door een onbekende vrouw. Deze vrouw vertelde haar dat zij gezien dat drie jongens met vuurpijlen op het huis aan de Vlie aan het schieten waren.

Deze getuige had het drietal daarop aangesproken en zij kreeg een grote mond terug. Daarop gingen zij er op een scooter vandoor. Door de actie is een raam bij een huis aan de Vlie gesneuveld.

Woninginbraken
De politie is daarnaast ook nog op zoek naar mensen die kunnen helpen bij andere incidenten. Zo is er aan de Hoofdweg werd een woninginbraak gepleegd tussen 31 december 12.00 uur en 1 januari 10.00 uur. Aan de achterkant van de woning werd een raam opengebroken. 

Ook op de Waterland vond een woninginbraak plaats. Aan de achterkant van de woning werd een schuifpui opengebroken tussen 31 december 17.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Bushokje
Mensen die hebben gezien hoe tijdens nieuwjaarsnacht rond 01.00 uur een bushokje in brand werd gestoken bij de Driftweg worden gevraagd zich te melden. De schade loopt in de duizenden euro's.

Op de Bakboord werd een insluiping gepleegd in een kerk op 1 januari tussen 9.50 uur en 10.15 uur. Meerdere goederen werden hierbij gestolen.

Wie informatie heeft over een of meerdere incidenten wordt gevraagd om contact met de politie op te nemen via 0900-8844.

Meer berichten