[foto's]Burgemeester gered van terras gemeentehuis bij brandweeroefening | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Sicko Heldoorn speelde bij de oefening een slachtoffer.
Burgemeester Sicko Heldoorn speelde bij de oefening een slachtoffer. (Foto: Bob Awick)
foto's

Burgemeester gered van terras gemeentehuis bij brandweeroefening

  Politie

HUIZEN - Burgemeester Sicko Heldoorn is vrijdagavond van het terras bij zijn werkkamer in het gemeentehuis gehaald met een hoogwerker bij een brandweeroefening.

Een korte maar hevige brand was er in scene gezet. Daarbij waren meerdere gewonden, onder hen de burgemeester en diverse raadsleden en wethouders. Zij figureerden als slachtoffers tijdens de oefening.

Gespeelde aanslag
In en om het gebouw was veel schade zichtbaar, want het betrof een gespeelde aanslag van een groep zeer teleurgestelde burgers op het gemeentehuis.

De aanslag werd gepleegd door met een personenauto vol met vaten brandstof in te rijden op de entree van het gemeentehuis. Daarnaast werden diverse brandbare materialen naar binnengebracht met bedoeling forse schade aan te richten.

Ingesloten
De aanwezige raadsleden raakte ingesloten in de raadzaal door de snel uitbreidende brand. De burgemeester was op de 1e verdieping op zijn kantoor en werd ingesloten doordat de brand zich naar boven uitbreidde.

Het was de taak van de brandweer om de brand te blussen en de slachtoffers te redden. Het korps oefent iedere vrijdagavond op diverse locaties in en om de gemeente Huizen om goed voorbereid te zijn op daadwerkelijke incidenten.

Oefenlocatie
Voor deze oefening werd de samenwerking gezocht met de gemeente Huizen en werd het gemeentehuis als oefenlocatie beschikbaar gesteld.

De brandweer is altijd op zoek naar vrijwilligers die iets willen betekenen voor de gemeente en maatschappij. Informatie en aanmelden kan via de website van de brandweer of via 035-5288777.

De auto die op het gemeentehuis was ingereden met allerlei brandbare spullen. De rode slang is vuur.

Besproken wordt hoe de brand het beste geblust kan worden.

Rook en geen licht maken de oefening realistisch. In de raadzaal erachter waren de raadsleden ingesloten geraakt.

De brand was naar de verdieping erboven doorgeslagen en daardoor raakte de burgemeester ingesloten.
Via het balkon kon hij met een hoogwerker worden gered.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>