De brandweer bij de autobrand aan de Ambachtsweg.
De brandweer bij de autobrand aan de Ambachtsweg. Foto: Bob Awick

Politie zoekt getuigen autobrand Ambachtsweg

Politie

HUIZEN - De politie zoekt getuigen van de brandstichting aan de Ambachtsweg in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 maart. Mogelijk heeft één van de verdachten ook brandwonden opgelopen.

"Rond 01.00 uur komt er een melding dat een auto in brand staat op de Ambachtsweg. Als de agenten aankomen zien zij dat een auto aan de binnenkant in de brand staat."

Aangestoken
"De brandweer weet de brand snel te blussen. Uit onderzoek is gebleken dat de brand door iemand is aangestoken. Het voertuig is weggesleept", aldus de politie.

De politie is een onderzoek gestart naar de brand. Er zijn getuigen gesproken en camerabeelden opgevraagd. "Op de beelden is te zien dat de kleding van één van de verdachten in de brand staat. Mogelijk heeft deze verdachte brandwonden opgelopen."

Getuigen
De politie roept mensen op zich te melden als ze getuigen zijn geweest van de brand en ook als zij iets verdachts hebben gezien voor, tijdens of na de brand.

Ook mensen die weten wie er betrokken is geweest, wordt gevraagd dit te melden. Daarnaast vermoedt de politie dat een van de verdachten gewond is geraakt.

Tipformulier
Wie iemand heeft gezien met verdachte brandwonden, wordt ook gevraagd dit te melden. Dat kan via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook is het mogelijk het om online het tipformulier in te vullen.

Uit de krant