Huizer racet onder invloed van drank en drugs over A10 | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De opgepakte Huizer.
De opgepakte Huizer. (Foto: Landelijke Eenheid Noordwest)

Huizer racet onder invloed van drank en drugs over A10

  Politie

HUIZEN - Een 22-jarige man uit Huizen zorgde in de nacht van zondag op maandag voor het nodige gevaar op de A10. Hij is uiteindelijk, nadat de politie eerder een achtervolging staakte, klemgereden en aangehouden. 

Aan de westkant van Amsterdam troffen agenten de man in een Audi voor het eerst aan. Hij zou opvallend slingerend over de weg rijden. Zij gaven de bestuurder een volgteken. Aanvankelijk volgde de automobilist, echter op het laatste moment kneep de man er tussenuit door vanaf de afrit weer de snelweg op te draaien.

Met zwaailicht en sirene reden agenten achter het voertuig aan, waarna deze onder meer via de berm alsnog de afrit nam de Transformatorweg op. "Omdat het kenteken bekend was en het voertuig met onverantwoord hoge snelheid reed hebben wij de achtervolging gestaakt", aldus de Landelijke Eenheid Noordwest van de politie op Facebook. "Van alle geconstateerde overtredingen is proces-verbaal op het kenteken opgemaakt."

Even later rond 2.40 uur werd het voertuig opnieuw gespot. Nu op de A10 bij Duivendrecht. Hij reed nu ruim 170 kilometer per uur waar 100 is toegestaan. Wetende dat hij er mogelijk weer tussenuit zou gaan, dwongen agenten het voertuig met het dienstvoertuig naar de afrit en blokkeerden hem. De Huizer werd vervolgens aangehouden.

Hij bleek onder invloed van drank te zijn en zeer vermoedelijk ook onder invloed van drugs. Het NFI gaat onderzoeken hoeveel alcohol en drugs er in het bloed van de man zit. Dit is voor de Huizer de derde keer dat hij is gepakt voor het rijden onder invloed van drank en de tweede keer dat hij aangehouden is voor het rijden onder invloed van drugs. "De man gaf toe dat, als wij hem niet klem gezet hadden, hij weer op de vlucht zou slaan", meent de Landelijke Eenheid Noordwest.

Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er zal ook melding gemaakt worden aan het CBR. Het is zeer waarschijnlijk dat zij een volledig onderzoek gaan doen naar de rijvaardigheid en rijgeschiktheid van de man. Dit onderzoek behelst onder meer het meermaals af staan van bloed over een bepaalde periode om te kijken of er sprake is van verslaving en gesprekken met een psychiater. Zakt de man voor dit onderzoek of werkt hij niet mee, dan wordt zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

De man bleek ook nog een boete open te hebben staan van 294 euro. Zijn auto is buitengebruikgesteld. De man heeft 28 dagen om de boete te voldoen. Betaalt hij niet zal de auto overgedragen worden aan de Domeinen Roerende Zaken. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>