Afbeelding
Foto: Politie

Scootertuig nog niet gepakt; wel camerabeelden

Politie

HUIZEN - De vier lichtgetinte jongens die vrijdagmorgen rond 9.30 uur een 16-jarig meisje mishandelden op de Bijvangweg en even later opnieuw op de Oostkade, lopen nog altijd vrij rond. Wel heeft de politie camerabeelden veiliggesteld.

De beelden zijn nog niet bekeken, maar er is kans dat de vier jongens (16 tot 18 jaar) op beeld staan. Verder, aldus een woordvoerder, heeft de politie meerdere tips binnengekregen over de mishandeling. Het onderzoek loopt.

Het meisje fietste vrijdagmorgen op de Bijvangweg, ter hoogte van de Rousseaulaan, toen de vier jongens op scooters haar blokkeerden. Het meisje viel en werd mishandeld door een jongen. De drie andere jongens hielden haar vast zodat ze niet kon ontsnappen. Uiteindelijk lukte het haar toch om weg te komen, maar na een achtervolging werd het slachtoffer - op de Oostkade, nabij een kindercentrum, opnieuw mishandeld.

De politie is op zoek naar een viertal jongen. Ze spraken alle vier gebrekkig Nederlands en hebben een lichtgetinte huidskleur. Ze reden alle vier op een zwarte scooter. Eén verdachte droeg geen helm. Deze droeg een opvallende rode jas en heeft kort krullend donker haar.

Uit de krant