Een foto van het gecrashte voertuig waar geweld werd gebruikt tegen een politieman die hulp verleende onderweg naar zijn werk.
Een foto van het gecrashte voertuig waar geweld werd gebruikt tegen een politieman die hulp verleende onderweg naar zijn werk. (Foto: Bob Awick)

Twee Huizers aangehouden voor geweld bij hulpverlening

  Politie

HUIZEN - Twee jongens van 19 jaar uit Huizen zijn aangehouden nadat zij geweld hebben gebruikt tegen een politieman die onderweg naar zijn werk hulp verleende bij een ongeval op de Randweg-Oost in Blaricum zondagmorgen rond 6.00 uur.

De politieman stopte bij het zien van de eenzijdige crash van het voertuig om hulp te verlenen. Nadat hij één van de inzittenden te hulp schiet, slaat deze onverwacht op hem in, en er ontstaat een worsteling.

Gemeld
Zondagmiddag heeft een van de jongens zich vrijwillig gemeld op het politiebureau en de tweede verdachte is zondagavond aangehouden.

Het ongeval vond plaats in Blaricum en de Huizer burgemeester Sicko Heldoorn onderschrijft volledig de uitspraak van zijn Blaricumse collega: "Wij veroordelen elke vorm van geweld en in het bijzonder geweld tegen mensen met een publieke taak. Zij zetten zich in voor de maatschappij en moeten dat ongestoord kunnen doen."

Burgerkleding
De politieman was op het moment van de crash niet herkenbaar als politieman omdat hij burgerkleding droeg. Tijdens de worsteling wist hij de inzittende te overmeesteren en probeerde hem tot rust te bedaren.

Vervolgens werd de hulpverlener echter nogmaals aangevallen, maar nu van achteren door een tweede inzittende. Hierna vluchtten beide inzittenden weg.

Verrast
Het motief van de mannen om hun hulpverlener aan te vallen is onduidelijk. De politieman zelf is uiteraard enorm verrast door de agressie van deze 'slachtoffers' van de crash.

Meer berichten