De KNRM zoekt nog nieuwe bemanningsleden.
De KNRM zoekt nog nieuwe bemanningsleden. (Foto: Roel A. Ovinge)

Reddingbootdag KNRM

  Politie

HUIZEN - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) organiseert zaterdag 11 mei haar landelijke open dag op 45 locaties. Ook in Blaricum en Huizen liggen de reddingboten met ronkende motoren klaar. In Blaricum bij het uitrukpunt nabij het Stichtse Strand en in Huizen aan de Energieweg 1.

Dit jaar nodigt de KNRM ook nadrukkelijk iedereen uit die interesse heeft om bemanningslid te worden. Beide uitrukpunten zoeken nieuwe bemanningsleden en reddingbootdag is bij uitstek geschikt om te kijken wat het werk precies inhoudt.

Bemanningslid
Schipper Marc Reitsma, in het dagelijks leven audiotechnicus: "Een bemanningslid van de reddingboot wordt door de KNRM opgeleid en kan dus met elke achtergrond, van student tot timmerman of directeur, instromen. Het werk is spannend, dankbaar en de vaardigheden die je leert komen ook in je werk- of privéleven van pas."

"Ik ben niet snel meer onder de indruk van een situatie. Rustig blijven, goed nadenken, samenwerken en handelen heb ik bij de KNRM geleerd." Aanmelden kan als je minimaal 16 jaar en maximaal 45 jaar oud bent.

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten op beide locaties. Kijk voor meer informatie op de website reddingbootdag.nl.

Meer berichten