De jeugdbrandweer met begeleiding met links brandweercommandant John van der Zwan en rechts postcoördinator Fred Kos, geflankeerd door de burgemeester.
De jeugdbrandweer met begeleiding met links brandweercommandant John van der Zwan en rechts postcoördinator Fred Kos, geflankeerd door de burgemeester. Foto: Bob Awick

Jeugdbrandweer krijgt Huizer insigne

Politie

HUIZEN - Jeugdbrandweer Huizen heeft vanavond uit handen van burgemeester Sicko Heldoorn het Huizer insigne gekregen.

De burgemeester speldde het kleinood op de revers van Gert-Jan Schram, die op dit moment hoofdleider is van de jeugdbrandweer.

Bloemen
De 12 jeugdbrandweerlieden, 11 jongens en 1 meisje, kregen allemaal bloemen, net als de rest van de begeleiding van het jeugdkorps.

De jeugbrandweer in Nederland bestaat dit jaar 50 jaar en het korps in Huizen 45 jaar. Een mooi moment om de jeugdbrandweer in het zonnetje te zetten.

Verrast
De jongelui van de brandweer werden met de uitreiking verrast. Hen was vertelt dat ze naar Hilversum moesten om filmopnamen te maken.

Dat was geen vreemde smoes, want tijdens de gewonnen wedstrijd van vorige week, was er ook al een jeugdbrandweerploeg van een ander korps gefilmd.

Poffertjes
Normaliter oefent de jeugdbrandweer om 19.00 uur en er werd deze keer al om 18.00 verzameld om eerst poffertjes te eten en daarna naar Hilversum te gaan.

De tocht ging echter naar het gemeentehuis, waar de jeugdbrandweerlieden werden ontvangen door een volle zaal, waaronder hun ouders.

Brandweercommandant
Nadat de burgemeester ze had toegesproken en de speld had uitgereikt, kregen ze ook nog een woordje te horen van de brandweercommandant van brandweer Gooi en Vechtstreek, John van der Zwan.

Zowel hij als de burgemeester benadrukte dat het jeugdkorps belangrijk is, omdat het de talenten van de toekomst zijn van de brandweer.

Vaardigheden
Of dit nu als vrijwilliger is, beroeps of op een ander niveau. Daarnaast dragen zij vaak met hun opgedane vaardigheden bij aan de maatschappij.

Dat zij nu de lof en waardering van de gemeente kregen, was iets dat zij niet te licht moesten opvatten. "Ik werk al 30 jaar bij de brandweer en ik heb nog niet eens zo'n insigne", aldus de brandweercommandant.

Uit de krant

!