Cel geëist om relatie met minderjarig buurmeisje | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Pixabay

Cel geëist om relatie met minderjarig buurmeisje

  Politie

HUIZEN - Tegen een 50-jarige man uit Huizen is twaalf maanden cel geëist, waarvan negen voorwaardelijk, wegens een seksuele relatie met zijn zestienjarige buurmeisje.

De officier verwijt hem dat hij misbruik heeft gemaakt van de puber, omdat hij overwicht op haar had. Hij was volgens het Openbaar Ministerie ook haar hardloopcoach. De twee scheelden 22 jaar.

Steun
Het speelde in 2007 en 2008 toen het slachtoffer haar buurman regelmatig op straat zag. In die tijd waren haar ouders ziek en miste ze thuis veel steun. Volgens de Huizer werden zij verliefd op elkaar.

"Echter het initiatief kwam steeds van haar", verklaarde hij keer op keer voor de rechtbank. De relatie moest geheim blijven omdat de verdachte al vrouw en kinderen had.

Zwanger
Na ruim een half jaar stopte de verhouding abrupt omdat het slachtoffer aangaf zwanger te zijn. Na jarenlange therapie vanwege de voor haar traumatische relatie deed het slachtoffer aangifte.

"Het had achteraf nooit mogen gebeuren. Maar van misbruik was geen sprake. Leeftijd speelde geen rol. Zij was zelfstandig en wist goed wat ze wilde", aldus de verdachte. Dat hij ook haar hardloopcoach zou zijn geweest ontkende hij.

Puberbrein
Volgens de officier heeft de verdachte misbruik van gemaakt van zijn positie. Hij noemde het een buitengewoon ernstig feit gezien de impact die de relatie op het slachtoffer heeft gehad.

"Een puberbrein kan niet overzien wat de gevolgen zijn van zo’n relatie. Verdachte had daar mailing aan." Het slachtoffer vordert zesduizend euro smartengeld.

Vrijspraak
De advocaat van de Huizer vroeg om vrijspraak. "Cliënt had beter moeten weten, maar zag de relatie als gelijkwaardig. Misschien is het moreel verwerpelijk maar niet strafbaar."

Uitspraak van de zaak is op 18 juni.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>