Huizer krijgt celstraf voor ontucht met buurmeisje | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Pixabay

Huizer krijgt celstraf voor ontucht met buurmeisje

  Politie

HUIZEN - Een 50-jarige Huizer is vandaag veroordeeld tot een celstraf van 180 dagen waarvan 178 voorwaardelijke en een werkstraf van 240 uur wegens een relatie die hij had met zijn 22 jaar jongere buurmeisje.

Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. De man was 38 en het meisje zestien jaar. Een en ander speelde in 2007 en 2008. De rechtbank acht ontucht met een minderjarige waar de Huizer overwicht op had bewezen.

Strafwaardig
De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van twaalf maanden waarvan negen voorwaardelijk. Volgens de rechtbank heeft de verdachte misbruik gemaakt van positie. "Het is niet alleen moreel verwerpelijk maar ook strafwaardig."

De relatie tussen de twee begon in september 2007 en duurde ruim een half jaar. De toenmalige puber was in die tijd veel op straat waar haar buurman ook vaak was. Haar ouders waren ziek en zij zocht gezelligheid bij haar buren.

Zwanger
De twee werden verliefd en kregen een relatie. De man zou haar ook hebben gecoacht voor een opleiding die zij wilde gaan doen. In mei 2008 stopte de geheime relatie abrupt omdat zij zwanger zou zijn.

Volgens de Huizer was het een gewone relatie waarin leeftijd geen rol speelde. Het initiatief kwam steeds van het buurmeisje, verklaarde hij meerdere keren.  De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij geen blijk heeft gegeven van inzicht in zijn eigen handelen.

Lusten
"Zelfs tijdens de zitting legde hij de verantwoordelijkheid bij zijn buurmeisje. Hij heeft zich laten leiden door zijn seksuele lusten."

Het slachtoffer krijgt zesduizend euro smartengeld. De rechtbank stelt dat zij getraumatiseerd is door de relatie en daar jaren last van heeft gehad.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>