Veel oud-leden en leden kwamen het feest afgelopen zaterdag vieren.
Veel oud-leden en leden kwamen het feest afgelopen zaterdag vieren. (Foto: Reddingsbrigade Huizen)

Reddingsbridage Huizen 50 jaar

  Politie

HUIZEN - De Huizer Reddingsbrigade bestond 29 mei 50 jaar en dat is vorige week zaterdag uitgebreid gevierd met een receptie en een reünie met oud-leden.

Voor de gelegenheid was ook Koen Breedveld, voorzitter van Reddingsbrigade Nederland, aanwezig. Hij liet weten trots te zijn op hoe de Huizer Reddingsbrigade altijd in staat is geweest mensen aan zich te binden en maakt zich geen zorgen over de toekomst.

Ziel en zaligheid
"Mensen zetten zich hier met ziel en zaligheid in. Ik ben er vast van overtuigd dat als je passie deelt met elkaar, je altijd mensen vindt die deel uit willen maken van deze groep."

"Inzet van clubs als deze zijn in de toekomst met de klimatologische verandering meer nodig. Daarnaast zie ik vaak dat mensen naïef zijn als het om water gaat. Dat is niet altijd vriendelijk kabbelend."

Uitdagingen
"Natuurlijk is het voor het plezier, maar het water kan koud zijn en er kunnen stromingen zijn. Ook gaan onervaren mensen tegenwoordig vaker met bootjes varen. Ik zie grote uitdagingen en doe een beroep op jullie om vooral actief te blijven."

Aaldert van Olphen, voorzitter van de Huizer Reddingsbrigade, had daarvoor al enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet. Vanaf het eerste uur zijn Wim Groothoff en Frans van Tol lid.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten