Jeugdbrandweer Huizen door naar finale | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De brand in de Bobcat wordt geblust.
De brand in de Bobcat wordt geblust. (Foto: Brandweer Huizen)

Jeugdbrandweer Huizen door naar finale

  Politie

HUIZEN - Jeugdbrandweer Huizen is afgelopen zaterdag in het Gelderse Wageningen eerste geworden bij de tweede halve finale jeugdbrandweerwedstrijden van dit jaar. Er waren elf deelnemers in totaal.

De ploeg uit Huizen, bestaande uit bevelvoerster Marlin Blaas, aanvalsploeg Floris-Jan Weijermans en Thijs Brasser en waterploeg Michael de Groot en Jesse Bout en pompbediener Naut van der Poel moest in actie te komen voor een brand die was uitgebroken in een veevoederbedrijf.

Bobcat
Bij aankomst bij het pand bleek dat er brand was ontstaan in een bobcat die in het pand geparkeerd stond. Een personeelslid was aan het werk en had de brand ontdekt.

Het personeelslid wachtte de spelende ploegen op en kon vertellen dat er nog een ander personeelslid vermist werd. Door goed door te vragen kon een duidelijk beeld van de situatie in het pand worden gekregen.

Vermist personeelslid
De deelnemende ploegen dienden vervolgens eerst een straal in te zetten om uitbreiding te voorkomen. Vervolgens kon met een tweede straal de brand die was uitgebreid op de eerste etage worden bestreden. Daar kon bij een goede doorverkenning ook het nog vermiste personeelslid gevonden worden.

Bij de prijsuitreiking bleek dat de ploeg uit Huizen met een puntentotaal van 1.156 punten op overtuigende wijze beslag had gelegd op de eerste plaats. Ook had de Huizer ploeg het slachtoffer het snelst gered en de hele inzet als snelste ploeg uitgevoerd.

Finale
Door het behalen van dit resultaat neemt de Huizer jeugdbrandweer deel aan de landelijke finale wedstrijden die op 5 oktober in het Overijsselse Hardenberg worden gehouden.

De jeugdbrandweer van Oisterwijk werd tweede met een puntentotaal van 1.127. De derde plaats was voor de jeugdbrandweer van Waardenburg met een puntentotaal van 1.113.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>