De aanvalsploeg van Huizen op weg om de brand te gaan blussen.
De aanvalsploeg van Huizen op weg om de brand te gaan blussen. (Foto: Brandweer Huizen)

Jeugdbrandweer 7e bij landelijke wedstrijden

  Politie

HUIZEN - Jeugdbrandweer Huizen is afgelopen zaterdag tijdens de landelijke jeugdbrandweerwedstrijden 7e geworden. In totaal deden tien ploegen mee.

Tijdens de wedstrijd kregen de ploegen de opdracht om uit te rukken naar een flatgebouw van een zorginstelling. Daar was brand uitgebroken en de bedrijfsbrandweer had om assistentie gevraagd.

Bedrijfsbrandweer
Bij aankomst bij het gebouw werd van de spelende ploeg verwacht eerst contact te leggen met de bevelvoerder van de bedrijfsbrandweer. Deze kon vertellen dat er brand was uitgebroken op de begane grond.

Deze brand werd door de bedrijfsbrandweer bestreden. De bevelvoerder wist echter niet of de brand ook was doorgeslagen naar de hogere verdiepingen.  

Medewerker
Na een eerste verkenning via het trappenhuis bleek dat een medewerker van de zorginstelling zich in het trappenhuis bevond tussen de eerste en twee verdieping.

Hij had geprobeerd de brand op de etage te blussen, maar had hierbij brandwonden opgelopen. Doordat de Huizer ploeg gebruik maakte van de compartimentering van het trappenhuis, kon de medewerker heel snel en veilig gered worden.

Geblust
Vervolgens bleek dat er ook brand was op de eerste verdieping, die ook weer was doorgeslagen naar de tweede verdieping. Na het inzetten van stralen op deze verdiepingen kon het vuur in samenwerking met de bedrijfsbrandweer worden geblust.

Tijdens de prijsuitkering bleek dat de ploegen die gespeeld hadden niet veel voor elkaar onder deden. De landskampioen bleek de jeugdbrandweer van Waardenburg te zijn. 

7e
De Huizer jeugdbrandweer, bestaande uit bevelvoerster Marlin Blaas, aanvalsploeg Floris-Jan Weijermans en Thijs Brasser, waterploeg Michael de Groot en Jesse Bout en pompbediener Naut van der Poel, werd 7e.

Het bleek dat het snelle redden van het slachtoffer en de slachtofferbehandeling geen deel uitmaakten van de onderwerpen waarop de spelende ploegen werden beoordeeld.

Meer berichten