De veroorzakers van dit ongeval mishandelden een agent in burger.
De veroorzakers van dit ongeval mishandelden een agent in burger. Archieffoto: Bob Awick

Huizer die agent sloeg na ongeval naar Leger des Heils

Politie

HUIZEN De rechtbank Lelystad vond dinsdagmiddag tijdens een pro forma-zitting dat een 20-jarige Huizer, die betrokken was bij een auto-ongeluk op Bevrijdingsdag 2019 in Blaricum, uit zijn voorarrest moet worden vrijgelaten zodra er een plek bij begeleid wonen van het Leger des Heils beschikbaar is.

De jongeman had daar onlangs een intake. "Als daar groen licht komt, kan opnieuw een verzoek tot schorsing van het voorarrest gedaan worden", aldus de rechtbank.

De Huizer werd vorig jaar opgepakt nadat hij in de vroege ochtend van 5 mei ter hoogte van 't Merk een ongeluk veroorzaakte op de Randweg-Oost in Blaricum. Hij zou te hard hebben gereden, waarbij de auto over de kop sloeg.

Politieagent
Een politieagent die op weg was naar zijn werk zag de crash gebeuren en bood direct hulp. Echter, de Huizer sloeg de man vol op zijn gezicht. Een tweede inzittende schopte de agent in zijn buik. Vervolgens vluchtte het tweetal weg. De volgende dag meldde de bestuurder zich en kon ook zijn 19-jarige maat worden aangehouden.

De politieman die hulp bood en twee getuigen zullen opnieuw worden gehoord. De verdachte Huizer stelt dat hij niet wist dat het om een agent ging. Hij was niet in uniform en de getuigen zouden ook niet gehoord hebben dat hij zich als agent bekend maakte.

De verdachte vertelde dat hij voor het eerst in de gevangenis zit en dat hij dat vreselijk vindt. Hij wil graag zijn leven weer op de rit zetten.

Uit de krant