De kinderen kregen een uitgebreide uitleg van de brandweer over het werk.
De kinderen kregen een uitgebreide uitleg van de brandweer over het werk. (Foto's: Selimiye moskee)

Kinderen Selimiye moskee bezoeken brandweer

  Politie

HUIZEN - Kinderen van de Selimiy moskee in Huizen hebben afgelopen zaterdag een onvergetelijke dag gehad bij de brandweer.

"Sommige moesten zelfs huilen", vertelt Sedat Tapan, voorzitter van de moskee. "Ik denk dat er wellicht wel een aantal later bij de brandweer gaan werken als vrijwilliger."

Op bezoek
De moskee gaat vaker op bezoek bij belangrijke instanties met de kinderen. "Vorig jaar gingen we naar de politie. Zo leren ze dat ze niet bang hoeven te zijn als ze een sirene zien en weten ze wat de politie voor werk doet."

Dit jaar stond de brandweer op het programma. "In groepen van drie kregen de kinderen professionele uitleg over de werkwijze van de brandweer. De brandweerlieden hadden duidelijk ervaring met uitleg aan kinderen."

Blussen
Het was een vol programma van ruim een uur met het blussen van een echt brandje, een kijkje nemen in de brandweerauto en tot slot het hanteren van een heuse brandslang.

"Wij willen brandweer Huizen en zijn brandweerlieden - vooral postcoördinator Fred Kos - heel erg bedanken voor het vrij maken van hun tijd en hun prettige manier van uitleg aan onze kinderen."

Vereerd
Fred Kos van de brandweer was zelf zeer te spreken over de belangstelling die de kinderen toonden voor de brandweer. "Hij gaf aan dat de deuren van de brandweer altijd openstaan voor het publiek en dat hij zich vereerd voelt om belangstellenden een rondleiding te geven."

Spuiten met de brandweerslang.

Een groepsfoto met de brandweer.

Meer berichten