Afbeelding
Foto: Politie

Politie: 'Zeer drukke en chaotische avonddienst'

Politie

HUIZEN - De politie Huizen heeft gisteren een 'zeer drukke en chaotische avonddienst' achter de rug. De agenten moesten in actie komen in zowel Huizen, Laren, Blaricum en Hilversum.

"Wij begonnen de dienst met een vermissing van een oudere heer", laat de politie wten. De man werd gelukkig in goede gezondheid weer aangetroffen ("hij was een stukje wandelen met dit mooie weer"). "Daarna kregen wij de melding van een bijtincident met een hond. Hier is één persoon met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd."

Vervolgens zagen agenten op de A27 een voertuig rijden met een matras op het dak. "Nadat de eigenaar het matras goed had vastgebonden en zijn weg wilde vervolgen vloog bij het starten zijn auto in de brand."

Alcohol in spel
In Laren reed een mevrouw met haar bestelbus vol tegen een viaduct aan. "De schade aan het voertuig en het wegdek zijn aanzienlijk. De bestuurster bleek teveel alcohol te hebben gedronken en is overgebracht naar het politiebureau."

Even later kregen de dieners de melding van een man welke compleet was doorgedraaid en de weg kwijt was. "De man had waarschijnlijk GHB gebruikt en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht." Ook kwam een melding binnen van een vechtpartij/ruzie in Blaricum. Dit resulteerde in een aanhouding met verzet. Hierbij werd hulp van een collega ingeroepen.

Achtervolging
Later kwam er nog een oproep vanuit Hilversum dat er een persoon op een bankje zou zitten welke zich aan het snijden was met een mes. "Dit bleek later gelukkig mee te vallen." En eenmaal onderweg terug naar het bureau zagen de agenten een motorscooter rijden met twee personen zonder helm. "Dit werd een achtervolging waarbij de motorscooter bizarre snelheden reed binnen de bebouwde kom. Hierop is vanwege de veiligheid de achtervolging gestaakt."


Uit de krant

!