Foto: Politie
Video

Politie verspreidt beelden 'kettingrukker'

  Politie

HUIZEN - De politie heeft beelden verspreid van de zogenaamde 'kettingrukker' die de voorbije weken in de provincie Utrecht en 't Gooi actief was. De man rukte in het voorbijgaan sieraden van de hals van slachtoffers, vrouwen van 65 jaar en ouder.

De man sloeg sowieso al veertien keer toe, onder meer in Huizen, Baarn, Bussum en Hilversum. De laatste melding komt vanuit Breukelen - op 5 juli - toen een bejaarde vrouw op straat werd beroofd van haar ketting. In het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld zijn beelden van een straatroof, van de dader en van zijn scooter te zien (zie hieronder).

De dader heeft een lichte huid, is rond de 1.80 meter lang, had een rood petje op en droeg een lichtgrijze sweater met capuchon. Hij is weggereden op een donkere scooter. De werkwijze en het signalement lijken in dit geval overeenkomsten te hebben met eerdere straatroven in de regio. 

In kaart gebracht
Sinds 23 juni zijn er veertien meldingen gedaan van soortgelijke straatroven, waarbij het signalement van de verdachte steeds overeen komt. Bekijk hieronder de kaart waarop de datum en de locatie van de diefstallen zijn aangeduid.


Politie


Meer berichten