Hilversummer vrijgesproken van bezit hennep in Huizen

  Politie

HUIZEN - De rechtbank heeft een 47-jarige Hilversummer vrijgesproken van de verdenking dat hij in bezit was van 135 hennepplanten in een zeecontainer achter zijn woonwagen op een woonwagenkamp in Huizen. Wel is de Hilversummer veroordeeld tot 45 dagen celstraf, waarvan 43 dagen voorwaardelijk voor mishandeling, vernieling, belediging en wederspannigheid.

In december vorig jaar werd de politie opgetrommeld, omdat er een ruzie tussen twee bewoners op het woonwagenkamp in Huizen was. Nadat de politie de twee vechtersbazen uit elkaar had gehaald, werd zij door een andere ‘kamper’ gewezen op de zeecontainer die achter de woonwagen van de verdachte stond. Volgens de aangever stond die container daar al twee jaar en stonk het sindsdien naar hennep.

Hennepkwekerij
Bij het openen van de container was het gelijk duidelijk dat er een hennepkwekerij had ingezeten. Verspreid door de container lagen oude hennepresten en knipscharen. Uit het onderzoek naar het restafval bleek dat het ging om 135 hennepplanten die minimaal een keer geoogst waren en waar volgens justitie ongeveer 15.000 euro mee was verdiend.

De verdachte vertelde donderdagochtend dat de container twee jaar geleden door een andere kampbewoner achter zijn woonwagen was geplaatst. Als vriendendienst. Hijzelf had zich daar verder niet mee bezig gehouden en ook had hij geen weet van de inhoud. In die periode verbleef hij veel bij zijn vriendin waardoor hij geen idee had wat er achter zijn woonwagen gebeurde.

Geen wettig bewijs
Volgens de officier van justitie moest hij weet hebben gehad van de hennep, ook omdat er in zijn schuurtje stroom was afgetapt. De rechter was het niet met de openbaar aanklager eens. Het schuurtje was voor iedereen op het kamp toegankelijk en het wettig bewijs dat verdachte enige betrokkenheid had bij de hennep was er niet.

Het verhaal dat de container van iemand anders was, zou ook waar kunnen zijn. Daar is verder geen onderzoek naar verricht. De rechtbank veroordeelde de Hilversummer wel voor mishandeling, vernieling in de daklozenopvang de Cocon in Hilversum, als ook voor wederspannigheid en belediging van een agent toen hij voor dronkenschap in april van dit jaar werd aangehouden.

Meer berichten