Gezin Leyds doelwit gerichte acties

Brandbom Naarden: ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft om uit te voeren’

ma 4 jul, 16:10 · leestijd 3 minuten Politie
De politie doet onderzoek, nadat er naar een woning aan de Amsterdamsestraatweg een brandbom was gegooid en de bewoner achter de daders aan ging. Hierbij werden schoten gelost.
De politie doet onderzoek, nadat er naar een woning aan de Amsterdamsestraatweg een brandbom was gegooid en de bewoner achter de daders aan ging. Hierbij werden schoten gelost. Foto: Inter Visual Studio/Casper Bunschoten

Naar de woning van het gezin van Chris Leyds aan de Amsterdamsestraatweg in Naarden is in de nacht van zaterdag op zondag een brandbom gegooid.

Kort daarna vond er een wilde achtervolging plaats, waarbij minstens vijf schoten zijn gevallen. Er zijn geen gewonden gevallen. De daders zijn nog altijd voortvluchtig. Inmiddels is de beveiliging bij de woning door de politie en Leyds opgeschaald.

Het was niet de eerste keer dat het gezin doelwit was van gerichte acties. Eerder werd al geprobeerd de honden te vergiftigen en twee jaar geleden werd een handgranaat in de tuin gegooid. Die ontplofte en de woning van het gezin Leyds raakte daarbij zwaar beschadigd. Het politie-onderzoek liep destijds dood.

(Tekst loopt verder onder de foto)


De brandbom. Foto: Chris Leyds