De schade is vaak groot na de diefstal.
De schade is vaak groot na de diefstal.

Auto-onderdelen worden op bestelling gestolen

Politie

HUIZEN - Criminelen hebben het opnieuw voorzien op airbags, navigatiesystemen en boardcomputers. Alleen al in de afgelopen twee weken zijn er acht aangiftes binnengekomen bij de politie en op sociale media regent het meldingen van gedupeerde autobezitters in de regio.

Van Soest tot Hilversum en van Huizen tot Laren: de regio Gooi- en Vechtstreek heeft te kampen met criminelen die het hebben voorzien op auto-onderdelen. Gedupeerden blijven vaak achter met kostenposten boven de tienduizend euro.

Dievengilde
Het is niet de eerste keer dit jaar dat het Gooi te maken heeft met een rondreizend dievengilde. In maart werden in één nacht zeven auto-inbraken gepleegd en werden er airbags meegenomen.

Gekeken naar de cijfers van vorig jaar, zijn er in totaal in Huizen 177 auto-inbraken gemeld. Niet bij elke inbraak zijn airbags gestolen, maar het komt wel geregeld voor.

Geen nieuwe trend
Eerder gaf de politie al aan dat er geen sprake was van een nieuwe trend. Al in 2010 liet de politie Gooi- en Vechtstreek aan de Volkskrant weten extra alert te zijn in gebieden waar auto's werden gekraakt zonder inbraakschade.

De politie weet dat dieven gebruik maken van geavanceerde apparatuur om de auto van een afstand open te krijgen. Ondanks de extra aandacht van de politie, blijft het tot op heden ten dagen een probleem.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant