Politie: Let op met nepwapens, je kunt van afstand niet zien of ze echt of nep zijn.
Politie: Let op met nepwapens, je kunt van afstand niet zien of ze echt of nep zijn. (Foto: Pixabay)

Kermis: let op met nepwapens

  Politie

HUIZEN De kermis start vandaag om 15.00 uur. Tot en met zaterdag kan jong en oud zich er vermaken. De politie waarschuwt op haar Facebookpagina wel voor nepvuurwapens die gewonnen kunnen worden.

De politie geeft aan dat de meeste wapens die gewonnen worden een CE-keurmerk hebben en dat je die thuis mag hebben. "Maar wees verstandig. Ga er niet mee staan zwaaien buiten en laat 'm gewoon thuis", aldus politie Huizen.

Risico
"Het verschil tussen echt en nep is moeilijk te zien, zelfs voor kenners. Ga je er toch mee de straat op of neem je hem bijvoorbeeld mee naar school, dan loop je het risico dat wij ingrijpen."

"Bij twijfel over echt of nep, nemen wij het zekere voor het onzekere. We zullen onze vuurwapens (hartstikke echt en doorgeladen) op je richten. Dat is een situatie die niemand wil, zeker niet als het achteraf om een stuk speelgoed blijkt te gaan."

Vragen
De politie verwijst daarbij naar de pagina vraaghetdepolitie.nl, waar op een speciale pagina antwoorden op de meest gestelde vragen over nepwapens staan.

Winnaars kunnen in ieder geval beter zelf ook het zeker voor het zekere nemen en hun gewonnen wapen goed wegbergen.


reageer als eerste
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
 

Nieuwsblad voor Huizen nieuwsbrief

Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail