Foto: Politie Huizen

Oplichters 'uit buitenland' actief in Huizen

  Politie

HUIZEN - De politie in Huizen waarschuwt voor oplichters die 'goedkope rommel' verkopen, zogenaamd vlak voor vertrek naar hun thuisland. Afgelopen week zijn al twee mensen veel geld kwijtgeraakt aan deze oplichters.

De schrijft de Huizer politie op Facebook. De daders, die zich vooral zouden richten, proberen mensen pannensets, messensets of bestekcassettes aan te smeren. "Het is een beproefde oplichterstruc die we al jaren kennen, maar men is weer eens actief in Huizen."

De oplichters zeggen dat ze uit het buitenland komen. Ze hebben hier een handel gehad, maar gaan terug naar hun thuisland. Ze hebben nog één set over en die kan niet mee in het vliegtuig. En dus wordt deze voor een zacht prijsje aangebonden. Het lijkt een goede deal: het zijn allemaal A-merken en het is relatief goedkoop. Aan de verpakking is ook te zien dat het daadwerkelijk om een A-merk gaat.

Maar wie eenmaal thuis goed naar de spullen kijkt, ziet dat het spul goedkope rommel is en bijna uit elkaar valt. Het is nog geen tientje waard, terwijl mensen honderden (of zelfs duizenden) euro's contant hebben betaald.

Meer berichten