<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Drie keer werd Benjamin bezocht door criminelen en hij wil iedereen waarschuwen om op te letten en maatregelen te nemen.
Drie keer werd Benjamin bezocht door criminelen en hij wil iedereen waarschuwen om op te letten en maatregelen te nemen. (Archieffoto: André Verheul)

Drie keer bezocht door criminelen

  Politie

HUIZEN - Woest is Benjamin. Hij woont nog niet zo lang in Huizen, maar is binnen zes weken al drie keer bezocht door criminelen.

"Het is toch niet te geloven", zegt hij als hij net terug komt van de politie. "En ik moest nota bene wachten tot 9.00 uur om bij de politie langs te kunnen, want het bureau is tot die tijd gesloten."

Zwaar
Zes weken geleden werd zijn tuin helemaal leeggehaald. "Gewoon terwijl wij lagen te slapen." Onder de spullen een terrasheater. "Zo'n ding is hartstikke zwaar en we hebben niets gemerkt."

Hij woont aan de Crailoseweg bij de kruising met de Nieuw Bussummerweg. "Daar is het altijd druk en rijden altijd wel auto's voorbij. Ze zijn wel heel brutaal."

Leegehaald
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de nieuwe Mini van zijn vrouw leeggehaald en afgelopen nacht zijn BMW, ook nieuw. "Die stond gewoon aan de weg, hé. Ik moet toegeven, ze hebben ballen. Ze doen het gewoon."

"Ik heb niets gehoord en het is vakkundig gedaan. De kabeltjes van de speakers uit de auto van mijn vrouw zijn netjes losgehaald. De schroefjes lagen nog op de passagiersstoel."

Oproepen
Benjamin wil iedereen oproepen vooral alert te zijn. "Ik hoorde dat er verderop ook al een auto was leeggehaald." Hij hoopt dat ze maatregelen zullen nemen.

Het lijkt erop dat de bende die eerder in de Blaricummermeent en Vierde Kwadrant auto's leeghaalde, waaronder sturen en airbags, het werkterrein naar de andere kan van Huizen heeft verlegd.

Politie
Verontwaardigd is hij ook, omdat er gebrek aan mankracht is bij de politie. "Ze kunnen niet eens de vingerafdrukken op komen nemen en ook aangifte moet ik online doen."

Hij verzucht: "Ik heb 12 jaar in Amsterdam gewoond en er is nog nooit wat gebeurd. Nu woon ik sinds kort in Huizen en is het al drie keer raak. Dat had ik niet verwacht."


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226626&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>