<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De gemeente wil het aantal inbraken nog meer naar beneden brengen.
De gemeente wil het aantal inbraken nog meer naar beneden brengen. (Foto: Christian Pfeiffer)

Subsidie inbraakwerende maatregelen

  Politie

HUIZEN - De gemeente Huizen heeft zich voorgenomen om tot invoering van de subsidieregeling voor inbraakwerende maatregelen over te gaan. De maatregel zou 1 maart volgend jaar ingaan. De gemeenteraad neemt 14 december hier een besluit over.

Met de voorgestelde regeling wil de gemeente inwoners motiveren en stimuleren om hun koopwoning te controleren op zwakke plekken bij ramen, deuren en op het gebied van de verlichting en als het nodig is het hang- en sluitwerk te vervangen door goedgekeurd inbraakwerend materiaal.

Aanvragen subsidieregeling
"De regeling wordt na besluitvorming bekend gemaakt op huizen.nl, maar treedt pas vanaf 1 maart 2018 in werking. Dit geeft inwoners de gelegenheid om zich goed te oriënteren op de mogelijkheden", laat de gemeente weten.

"Daarnaast kunnen zij zo rekening houden met de benodigde investering die zij zelf moeten doen." Per woning wordt namelijk 50% van de kosten gesubsidieerd met een minimum van 50 euro.

Keurmerk
Wie het hang- en sluitwerk met het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) door een PKVW-erkend bedrijf uit Huizen laat installeren, krijgt maximaal tot 200 euro vergoed. Wie het zelf installeert krijgt maximaal 150 euro.

Omdat de subsidieregeling niet toereikend is voor elke woningeigenaar in Huizen, adviseert de gemeente inwoners er snel bij te zijn. "De subsidie wordt verstrekt aan eigenaren van koopwoningen in de gemeente Huizen. De regeling is niet van toepassing op huurwoningen, tuinschuren, garages of andere bijgebouwen."

Veiligheidsgevoelens
"Woninginbraken is één van de speerpunten in het veiligheidsbeleid van de afgelopen jaren. Deze hebben namelijk veel impact op inwoners en hun veiligheidsgevoelens", aldus de gemeente.

"Eind 2015 is er gestart met een regionaal project met extra geld vanuit het Rijk. Dit project liep tot 1 juli 2016. Daarna werd er in Huizen lokaal verder gewerkt om het aantal woninginbraken verder te verminderen."

Daling
"In 2016 is dit aantal gedaald met 24%. Deze daling heeft zich doorgezet in de eerst helft van 2017." Met de maatregel hoopt de gemeente het aantal inbraken nog meer te verlagen.


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226626&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>