Afbeelding
Foto: Politie

Huizers opgepakt voor overval in Laren

Politie

LAREN - In het onderzoek naar de dramatische overval die plaatsvond in de nacht van 15 op 16 april in een woning aan de Sint Janstraat in Laren, zijn afgelopen week drie verdachten aangehouden. Dat meldt de politie vandaag.

Het gaat om één 19-jarige en twee 18-jarige mannen uit Huizen. Eén van hen (een 18-jarige verdachte) is inmiddels weer heengezonden, van de twee verdachten die nog vastzitten zijn de woningen doorzocht. Vandaag worden zij voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Als ze in bewaring worden gesteld, zullen ze op donderdag 28 december worden voorgeleid bij de raadkamer. Een andere verdachte werd enkele maanden geleden al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige overval. Het onderzoek wordt voorgezet.

Tijdens die bewuste nacht komt de 19-jarige zoon van het gezin thuis na een avondje stappen. Op het moment dat hij de voordeur wil openmaken, duiken twee mannen op uit de bosjes. Ze grijpen de jongen vast en dreigen hem neer te schieten als hij niet precies doet wat zij zeggen.

Dan begint de hond van het gezin te blaffen. Door het kabaal worden de ouders van de jongen wakker. Wanneer de moeder vervolgens de trap af komt, mishandelen de overvallers haar ernstig.

De daders blijven bijna een uur binnen. In die tijd hebben ze de bewoners gedwongen om onder meer hun bankpassen en pincodes af te geven. Van de vader van het gezin hebben ze een horloge gestolen. Deze Omega Speedmaster, in chroom/zilver met zwartlederen band, heeft de datumaanduiding midden-onder op de wijzerplaat, wat ongebruikelijk is bij dit type.

Uit de krant