Afbeelding
Foto: Politie Huizen

Politie in 2017 naar 8.322 meldingen

Politie

HUIZEN Politie Huizen heeft op haar Facebookpagina de cijfers bekend gemaakt over 2017 in het werkgebied Huizen, Laren en Blaricum. In totaal werd op 8.322 meldingen gereden.

De politie betrapte 53 keer iemand op het rijden zonder geldig rijbewijs en moest 214 keer rijden naar een verkeersongeval. In 85 gevallen werd iemand betrapt op het rijden onder invloed.

Spoedritten
Onwelwordingen en reanimaties zorgden voor 297 spoedritten en er werd 20 keer met spoed gereden voor een poging tot zelfdoding, waarbij in acht gevallen hulp te laat kwam. Los daarvan waren er 29 lijkvindingen.

Het afgelopen jaar werd 7 keer een vuurwapen op iemand gericht en is 5 keer fysiek geweld gebruikt. Bij 1 persoon werd pepperspray ingezet. Bij 82 woningen deed de politie een inval, waarbij meestal geen geweld nodig was.

Politie slachtoffer
In tien gevallen werd een medewerker van de politie slachtoffer van geweld tijdens de dienst. De politie kreeg 409 meldingen van een ruzie/vechtpartij, waarbij bemiddelend optreden meestal volstond. In 88 gevallen werd er naar een burenruzie gereden.

Door bewoners werd 878 keer een verdachte situaties gemeld. In 9 gevallen werd er een gevaarlijke hond gemeld en 529 werd overlast van jeugd gemeld. In 182 gevallen hield de politie zich bezig met acute psychische problematiek en 39 keer werd de brandweer geassisteerd.

Loos
In 229 gevallen reed de politie met spoed naar een - naar later bleek - loos inbraak- of overvalalarm. Daarnaast zijn 160 meldingen over dierenwelzijn afgehandeld.

Daarnaast zijn er door de politie:
- 239 aanhoudingen verricht;
- 60 zorgwekkende situaties gemeld bij jeugdzorg;
- 38 hennepzaken gedraaid;
- 285 aangiftes van woninginbraak opgenomen;
- 8 rijbewijzen ingevorderd;
- 490 voorwerpen in beslag genomen;
- 14 automobilisten aangemeld bij het CBR voor een onderzoek naar hun rijgeschiktheid.

Uit de krant