Veel mensen bemoeiden zich met het werk van de politie.
Veel mensen bemoeiden zich met het werk van de politie. (Foto is bewerkt om betrokkenen onherkenbaar te maken)

Opstootje bij innemen rijbewijs voor gevaarlijk rijgedrag

  Politie

HUIZEN - De politie heeft zaterdagmiddag op de Gemeenlandslaan in Huizen het rijbewijs ingenomen van een bestuurder voor gevaarlijk rijgedrag. Dit heeft geleid tot een opstootje.

"We kregen een melding van gevaarlijk rijgedrag rondom de Kostmand", laat de politie weten. "Hier zouden zo'n vier auto's bij betrokken zijn."

Achteraan
"Rond 13.50 uur zagen agenten een auto op de Blaricummerstraat die aan de omschrijving van één van de betrokken auto's voldeed. Daar zijn we achteraan gegaan."

"De auto reed hard weg toen hij de agenten zag. Uiteindelijk hebben we de man staande kunnen houden bij een bushalte op de Gemeenlandslaan", aldus de politie.

Agressief
"Er kwamen toen andere auto's toeterend voorbij. De mensen stapten uit en wilden zich bemoeien met het gesprek tussen de verdachte en politie. Hierbij gedroegen zij zich agressief naar de politie, waardoor de agenten ze op afstand moesten houden."

"Hierna zijn de agenten ervandoor gegaan om te voorkomen dat de situatie uit de hand zou lopen. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen."

Bruiloftsstoet
Volgens een ooggetuige zouden de auto's, inclusief de auto waarin de verdachte zat, deel uitmaken van een bruiloftsstoet. "Een witte sportauto kwam agressief de rotonde aan het einde van de Gemeenlandslaan omscheuren", aldus deze getuige.

"De sportauto werd op de voet gevolgd door een politieauto met gillende sirene. Even later kwam er nog een politieauto, eveneens met gillende sirene, achteraan." Hierna werd de auto aan de kant gezet door de politie.

Provoceerde
"Een van de inzittende van de auto provoceerde de politie om een gevecht te beginnen. De politie ging daar niet in mee. Alle auto's van de stoet accelereerden hun motors tot gierens toe en negeerden de politie", laat deze ooggetuigen weten. "Even later ging de politie weg."

Meer berichten