Forse strafeis veroorzaker dodelijk ongeval A27 | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De rechtszaak over dit ongeval op de A27 is begonnen.
De rechtszaak over dit ongeval op de A27 is begonnen. (Foto: Bob Awick)

Forse strafeis veroorzaker dodelijk ongeval A27

  Politie

HUIZEN - De officier van justitie heeft gisteren 18 maanden celstraf en 5 jaar rijontzegging geëist tegen de 33-jarige man die verantwoordelijk wordt gehouden voor een dodelijk ongeluk dat 10 december 2016 op de A27 bij Eemnes plaatsvond.

De verdachte belde na het ongeval direct met zijn vader in Huizen en vroeg hem te komen naar het tankstation langs de snelweg. Toen de politie ter plaatse kwam, was deze er al en de vader vertelt dat hij achter het stuur zat.

Alcoholtest
Hierdoor neemt de politie alleen bij de vader een alcoholtest af. Een dag later wordt duidelijk dat de 33-jarige man achter het stuur zat en doet de politie verder onderzoek naar hem.

Op de dag van het dodelijke ongeluk was de verdachte de hele dag met zijn vader op stap geweest. Hij zou gedurende de dag 2 biertjes hebben gedronken. Voordat hij terugging naar Arnhem had hij nog bij zijn ouders in Huizen gegeten. Daar zou hij nog 1 wijntje achterover hebben geslagen.

Vaker veroordeeld
Ook werd uit het onderzoek van de politie duidelijk dat de verdachte in het verleden vaker is veroordeeld voor te hard rijden en rijden onder invloed en dat de verdachte de dag voor het dodelijk ongeval in Arnhem nog was doorgereden na het veroorzaken van een aanrijding.

"Al met al, zeer verontrustende berichten", aldus de officier van justitie die de verdachte verwijtbaar onvoorzichtig rijgedrag ten laste legt, met de dood tot gevolg. "U had de Caddy die goed verlicht was moeten zien. Maar omdat u 175 km p/u reed en het donker was en motregende, heeft u de auto van het slachtoffer niet gezien."

Vader
Gezien de ernst van het feit, zijn eerdere veroordelingen en het ontlopen van zijn verantwoordelijkheid door de schuld eerst in de schoenen van zijn vader te schuiven, eist de officier van justitie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf en dat hij een zeer lange tijd niet meer achter het stuur mag.

"Wij zijn klaar met deze verkeershufters die levens van anderen kapot maken”, zo verwoorde de stiefmoeder van het slachtoffer de gevoelens van de nabestaanden in een emotionele verklaring. De uitspraak is over twee weken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>